Lyckorna SWING 365

ÄNTLIGEN - Nu öppnar vi LYCKORNA SWING 365. Den största nyheten för dig som medlem är att drivingrangen, från och med nu kommer hållas öppen året runt!

Klubbens nya träningsanläggning invigdes i juli och många medlemmar använder redan de uppgraderade träningsplatserna flitigt. Infravärme har installerats och platserna ska förses med ytterligare detaljer som speglar, klädhängare med mera. Invändigt är det mesta färdigt med en prima golfstudio och drygt 100 kvm konstgräs för närspelsträning. God tillgänglighet, två toaletter samt en enklare kiosk med självservering finns på plats för att öka bekvämligheten för medlemmar och gäster. 

30 000 nya rangebollar tillsammas med den nya robotgräsklipparen har inneburit att vi inte behövt stänga drivingrangen för renplockning som tidigare var fallet. Ambitionen är att fortsatt erbjuda hög kvaltiet på bollar och mattor. Just nu är vi i färd med att installera och trimma in den nya belysningen som möjliggör träning efter mörkrets infall. Det är tre st energieffektiva ledstrålkastare som belyser rangen upp till cirka 150 meter. 

Vanliga frågor

Vilka är öppettiderna? Anläggningen på drivingrangen kommer att vara öppen klockan 07:00 till 21:00. Dörrarna öppnas och låses med automatik och lokalerna är larmade nattetid. FYI: Under hösten kommer klubbens samarbetspartner Curator AB att installera övervakningskameror på klubben, bland annat i Aktivitetshuset. 

 
Hur kan vi ha öppet rangen nu när det inte gått förut? Under våren har vi investerat i ett nytt system för bollhantering med bland annat isolering av vattenledningarna. Vi har samtidigt ökat kapaciteten från 15 000 bollar till upp till 45 000 bollar. Tidigare har vi tvingats stänga rangen i mitten av oktober pga kylan.
 
Finns det Wifi? Japp det finns gratis Wifi! Anslut till Lyckorna_GK_5GHz med lösenordet Sommar2019.
 
Hur fungerar belysningen och infravärmen? Lamporna som belyser de sex platserna under tak styrs av rörelsevakt samt ljusrelä, dvs. de tänder sig själva när det är tillräckligt mörkt. Strålkastarna tänder man med strömbrytaren som sitter på väggen till höger om entrén ut mot rangen. När man tryckt på knappen lyser strålkastarna i cirka 25 mintuter. Strålkastarna går att tända fram till 21:00. Infravärmen styrs plats för plats med strömbrytare.
 
Varför ingår inte fria bollar under vintern? Alla medlemskategorier har fria bollar april till och med oktober. Under perioden november till och med mars kan man antingen köpa bollar korg för korg med betalkort eller köpa bollkort till subventionerade priser. Klubben kommer att ha kostnader som relativt den ordinarie säsongen är betydligt högre. Bollplockningen kommer delvis behöva ske manuellt då vi räknar med en hel del pluggade bollar. Även kostnader för drift av infravärme, belysning mm måste täckas. Alternativet att höja medlemsavgifterna för att täcka dessa kostnader har valts bort och istället får de medlemmar som vill träna vintertid betala för bollarna.
 
Hur fungerar kiosken? Det finns självserveringskiosk med kaffe och andra varor i entrén, här förser man sig och betalar med Swish eller betalkort. Det fungerar med andra ord precis som vid kiosken på banan.
 
Vad händer när det kommer snö? Vid snötäcke kommer vi inte kunna plocka bollarna vilket innebär att rangen är öppen tills dess att bollarna tar slut. Så fort snön töar bort kommer vi plocka bollar och öppna igen.
 
Går det att reservera träningsplatserna under tak? Inom kort kommer det gå att reservera de sex platserna under tak via Min Golf eller den nya appen MG-Bokning. Det är bara vissa tider som kommer att vara bokningsbara, resterande tider gäller drop in. Även tränarna kommer att boka sina grupper samt juniorträningar digitalt, det innebär att du som vill träna kan planera din tid och slipper åka till klubben i onödan...
 
Går det att reservera puttinggreenen inomhus? Konstgräsmattan är tillgänglig för alla medlemmar utan kostnad. Tränarna kommer att kunna reservera lokalen för sina grupper och det kommer framgå via Min Golf vilka tider som är reserverade. Det går bra att boka puttinggreen för egna gruppaktiviteter mot en mindre kostnad, boka genom att skicka ett mail till info@lyckornagk.se. 
 
Hur fungerar det med golfstudion? Studion kommer att användas för individuell träning och gruppträning. Kontakta Stefan eller Jessica för mer information.