Grattis Melker och Mathias

De första tävlingarna på nationella Folksam Paragolf Tour, har genomförts genom två 2-dagars tävlingar följande direkt på varann. Lyckorna deltog med två spelare i Kat2 B-klass, Melker Hasselgren-Axelsson och Mathias Eriksson. Den första tävlingen avgjordes 29-30 juni och var samtidigt Henrik Stenson Foundation's Paragolf Challange och genomfördes på Bokskogen GK utanför Malmö. Melker tog där hem en andra-plats och Mathias kom 6’a av 10 tävlande.

Melker tar emot pris som 2’a av Henrik Stenson, och t.v. Helena Brobäck, SGF

Sedan gick färden vidare för nästa deltävling på Haverdal GK i Halmstad den 2-3 Juli. Deltagarna var i princip desamma, och vid detta tillfälle upprepade Melker sin prestation och blev på nytt 2’a efter Erika Malmberg efter en, som vi förstod efteråt, mycket spännande sista-rond. Dessutom steppade vid detta tillfälle Mathias upp och tog 3’e platsen. Vilken härlig känsla med två Lyckorna-spelare på samma pris-pall !

I slutet av Juni var våra Nybörjare och tävlade i Bohuslän-Dals distriktets Paragolf korthåls-tour där första tävlingen för året gick på Sotenäs GK. Det var totalt ett 20-tal deltagare som tävlade i två klasser. Lyckorna deltog med 7 spelare, och tog hem segern i båda klasserna, genom Neno Sjödin och Ida Andersson.

Under 2021 har vi gradvis kommit igång med ordinarie aktiviteter i vår Paragolf Träningsgrupp. Det är ett glatt gäng på 8-10 spelare som träffas varje Torsdag, och varvar träning av olika moment med spel på vår Korthålsbana. Efterhand har nu även träffar och tävlingar inom distriktet och nationellt kommit igång.

I slutet av Juni hade vi säsongsavslut för träningsgruppen i form av en Foursome tävling på 5 av korthålsbanans hål. Varje spelare i träningsgruppen var hop-lottad med en god mix av golfare i övrigt, bestående av föräldrar, ledare, och några av klubbens duktiga golfare.

Segrade gjorde laget Neno Sjödin / Elin Nilsson på 18 slag, samma antal slag som tvåan Donika Murati / Joel Eriksson.