Paragolf

Lyckorna GK har en lång tradition av aktiviteter och deltagande i golf för funktionshindrade. Klubben har som mål att göra golf tillgängligt för alla och vi ser Paragolf som en naturlig del i vår verksamhet. Vi arrangerar Prova-på aktiviteter, vi har en Träningsgrupp som träffas varje vecka, och har flera spelare ute och tävlar inom distriktet och på den nationella Paragolf-touren. Kommer du till oss för att ”Prova-på” får du låna klubbor och bollar. Du får hjälp att lära dig träffa bollen, du får öva på att putta på vår övnings-green och därefter får du prova att spela ett golfhål ”på riktigt” på vår Korthålsbana. Om du sen vill börja träna golf hos oss kan du komma med några gånger på våra Träningar och komma med några gånger på våra träningar och se om du tycker det är roligt. Vill du sen fortsätta blir du medlem och kommer med i vår Träningsgrupp Blir du sen ännu bättre, eller du kanske redan spelar golf sen tidigare, finns tävlingar du kan vara med på både i distriktet och ute i Sverige. Det går att lära sig och att spela golf med de flesta funktionshinder, och vi som gör det har en god gemenskap och mycket roligt tillsammans ! Välkommen att höra av dig ! Gösta Andersson 0703-197041 gtg.andersson@telia.com Alternativt ta kontakt med klubben på info@lyckornagk.se / 0522-20176.

Aktiviteter på klubben 2021

-Träningsgruppen, varje torsdag kl 17.00 – ca 18.30

Vi följer FHM och Golfförbundets rekommendationer ang COVID, och genomför t.v.  träningen i små grupper

Aktiviteter och tävlingar inom distriktet och nationellt är tills vidare vilande pga COVID-rekommendationerna

Aktiviteter tillsammans med Uddevalla Open Parasport

Uddevalla Open Parasport, är en dag som initierats för att personer med funktionsnedsättning ska få prova på olika sporter tillsammans med ledare/ledsagare. Att delta i aktivitetsdagen är en naturlig del i Lyckornas Golfklubbs satsning på Handigolf.

Applåder och beundrande hurrarop hörs när Mathias Eriksson drar iväg en drive inför trettiotalet ungdomar på aktivitetsdagen för Uddevalla Open Parasport. Mathias, som fick en hjärnblödning som barn och skadade bl a vänster arm och ben, lärde sig ändå spela golf. Med suverän balans och stabilitet vrider han upp och låter sen höger handled snärta till vid tillslaget.

- Jag har nått mitt eget mål för i år, berättar en glad och stolt Mathias, jag har gått ner till 18 i hcp! Den enda lättnaden jag får på grund av mitt handicap är att jag får köra golfbil när jag spelar.

- Jag kan inte springa, hoppa och skutta som andra barn och ungdomar, men golfen blev en möjlighet att ändå få vara med. Mathias har, som förste funktionshindrade ungdomen gått SGF:s kurs för Unga ledare och till våren ska han och klubben lägga upp en plan för satsningen på Handigolf.

Med sin bakgrund blir Mathias en suverän förebild för ungdomarna som kom från hela Uddevalla kommun för att pröva på golf under aktivitetsdagen. På drivingrangen, korthålsbanan, puttinggreenen och inne i aktivitetshuset vimlade det av ungdomar, några ledsagare och fullt med ideella från klubben. Alla får låna klubbor, bagar och bollar av klubben.

Under hösten har Mathias och klubbens tränare Stefan Bjurhoff tränat en grupp och till våren hoppas de på att ordna en grönakortetkurs för nybörjare med funktionsnedsättning. Det är satsningen på Handigolf som också medfört att klubben byggt nya tees på korthålsbanan, så hålen kan bli ännu kortare för dem som behöver det.

- Det är otroligt roligt och meningsfullt, menar både Stefan Bjurhoff och Ulla Söderberg, styrelseledamot med ett särskilt ansvar för handigolfen. Vi möts av så mycken glädje från dem som deltar. Golfen som sport är extra lämpad för detta, med handicapsystemet som gör det möjligt för alla att spela med alla!