Marcus går vidare till nytt jobb som VD på Hotell Käringön

- Det har varit fantastiskt roliga år, konstaterar Lyckornas klubbchef Marcus Jonsson, när han nu, efter sju år, går vidare mot nya utmaningar. Mycket jobb, men jobbet vi alla har lagt ned har gett resultat!

När Marcus kom till Lyckorna, från Strömma Turism och Sjöfart, led klubben fortfarande av sviterna efter den smärtsamma rekonstruktionen. Ekonomin var hårt ansträngt, alla inköp övervägdes, t om inköp av skrivarpapper.

- Allt var naturligtvis eftersatt, men det var bara att kavla upp ärmarna. Vi var många som jobbade mot samma mål. Styrelsen, ideella, de anställda. Sakta men säkert byggdes klubben upp efter rekonstruktionen. De första åren låg fokus på ekonomin, för att kunna betala lön till de anställda och sköta om banan.

I siffror kan Marcus mäta utvecklingen. Från cirka 1000 medlemmar till 1300. Från en omsättning på 6 miljoner kronor till 14 miljoner kronor. Sponsorintäkter från 500 000 kronor till nästan 1 000 000 kronor!

- Det har varit otroligt spännande och lärorikt, berättar Marcus. De första åren jobbade jag verkligen sjukt mycket! Men det har varit gott att se resultat.

En golfklubb är en intressant arbetsplats med så många och skiftande medlemmar. Knattar, veteraner, affärsfolk, motionärer, elitspelare, damer, herrar, alla har de olika behov och önskemål.

- Då har det varit bra att vi är ett så sammansvetsat gäng som jobbar så bra tillsammans, konstaterar Marcus. Att vi har så kompetent personal – på banan, som tränare och i restaurangen.

Arbetet med Aktivitetshus-/Arvsfondsprojektet som pågick under flera år är något Marcus är särskilt stolt över. Fler och bättre träningsmöjligheter ger Lyckorna förutsättningar att lösa golfens stora utmaning - att behålla fler av dem som tar grönt kort.

- Jag vill mena att vi redan fått ett kvitto på att Aktivitetshuset är en framgång. Den verksamhet som vi skapat för funktionsnedsatta i Uddevalla är unik och något jag hoppas klubben satsar långsiktigt på.

Egentligen hade Marcus velat se mer av året-runt-verksamhet och utvecklingen av banan, innan han slutade. Men när erbjudandet om att få bli VD/delägare på Hotell Käringön kom, tackade han ja. Något att se fram emot. Så nu går han vidare, han har ju också sänkt sitt handicap från 26 till 13 under åren på Lyckorna!

Agneta Riddar