Aktuellt för Veteranerna

VETERANERNAS HÖSTMÖTE

Måndagen den 7 oktober avslutades veteranernas sommarsäsong.

På grund av krafig frost under natten blev vi tvungna att miska Texas Scramble tävlingen till 13 hål. De fem hålen som ströks fick vi bokföra som par för samtliga. Det blev en jämn och spännande tävling där Åkerberg / Niclasson / Stålblad / Hanfelt segrade.

Höstmötet påbörjades redan innan tävlingen i väntan på att frosten skulle släppa och avslutades när alla spelat och ätit färdigt.

Redovisning av Måndagstävlingar, Klubbmatcher, Fyrklövermatcher och Seriespel lämnades.

Rapport från årets utflykter till Knista och Tjörn.

Seriespelet gick bra:

D 60 Div1 3:a (Birgitta B, Eja N)

D 70 Div1 2:a; Div2 2:a (Ilse K)

H 60 Div1 3:a; Div2 5:a (Axel W)

H 70 Div1 1:a; Div2 1:a (Claes H)

H 75 Div1 2:a; Div2 3:a (Janne K)

H 80 Div1 1:a (Kaj J)

Veteranernas verksamhet går som vanligt med ett litet plus till klubben. Största utgiften är kostnaden för bussen till vårresan.

Så länge tidsbokning gäller ska de som vill spela boka tid från 09.30 på stora banan och samlas för lottning 09.15 mån - ons - fred. Spel på korthålsbanan kl 10.00.

Luciaspel o firande planeras till 11 december.

Bestämde att tillmötesgå banpersonalens förslag om att byta ut hålkoppar på vintergreener mot en målad ring med flagg mitt i.

Arne Jönsson förrättade prisutdelning av Stora Marchpriset (David Loader) o Lilla.

Årets jubilarer som var på plats uppvaktades med ros.

Veterankommittén omvaldes.

VINTERSÄSONGEN 2019-2020

Måndag - Onsdag - Fredag.  På fredagar spelar vi antingen stora banan eller korthålsbanan. Lottning korthålsbanan 10.00, stora banan 09.15

Vintertouren startar när sommargreenerna stänger. Må-On-Fr

Lucia - 11 dec

NYA GOLFREGLER

Lite information om de nya golfreglerna, som gäller fr o m i år, finns här på hemsidan under veteranerna/Golfregler 2019.

VERKSAMHET 2019

Vi startar upp sommarsäsongen måndagen den 6 maj med tävling följt av veteranernas vårmöte.

Den 13 maj har vi en 9-hålstävling där vi dessutom prövar hur vi kan golfreglerna. Efteråt samlas vi för att gemensamt gå igen och diskutera frågorna och de nya golfreglerna.

Måndagstävlingarna fortsätter 20 maj, 27 maj, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni, 1 juli, 5 aug (klubbmatch mot Stenungsund), 12 aug, 19 aug, 26 aug, 2 sept, 9 sept, 16 sept (bjud in spelare från andra klubbar), 23 sept (spelas på Tjörn - höstutflykt), 30 sept samt 7 okt.

Tävlingarna är varierande singel och olika par eller lagtävlingar.

Förutom klubbmatchen mot Stenungsund har vi en match mot Uddevalla (i Uddevalla) torsdagen den 15 aug.

Fyrklövertävlingar på Onsjö (18 juni), på Lyckorna (6 aug), på Koberg (3 sept) och på Torreby (17 sept).

I samband med sista måndagstävlingen den 7 okt håller vi också vårt höstmöte.

VETERANERNAS HÖSTMÖTE 2018

Den 1 oktober samlade Veterankommitténs höstmöte 50 veteraner.

Årets säsong summerades, blommor delades ut till de veteraner som fyllt jämna år.

Veteranerna har under året haft möjlighet deltaga i 12 singeltävlingar och 11 olika typer av lagtävlingar.

Synpunkter framfördes inför planeringen av 2019.

Siv-Britt Ström hade avböjt omval. Övriga ledamöter omvaldes (Ann-Christine Fagerberg ordf, Ilse Karlsson, Lars Magnusson, Kalle Nilson)

Många veteraner hade synpunkter på banan och på den utvecklingsplan som klubben lagt fram. Veteranerna uppmanades gå på klubbens höstmöte torsdag 29 november.

Vintertouren börjar på må-on-fr när vintergreenerna öppnar. Samling 09.15

Fram till dess är det spel må-on på stora banan, fredagar på korthålsbanan, Samling 09.00

Längre ner på sidan finns länk till mötesprotokollet

Nu finns det en ”hjärtstartare” (defibrillator) uppsatt på väggen intill terminalen i klubbhuset. Det finns enkel bruksanvisning i väskan.