Nyhetsbrev december 2020
Snart går 2020 mot sitt slut. Det har på många sätt varit ett dystert och märkligt år. Golfen har dock varit en ljuspunkt i tillvaron och det har i Sverige spelats som aldrig förr. Vår klubb har slagit rekord i antal spelade ronder och greenfeeintäkterna har ökat med 36 procent.Det finns mycket som talar för att vi kan se fram emot ett nytt intensivt golfår på Lyckorna även 2021.

Arbetet med ombyggnationen av hål 1 är till stor del färdigställt och förhoppningsvis kan vi öppna i maj. Det blir vädret som avgör. Många björkar har tagits ner så havsutsikten och ekarna framhävs. Det som återstår är kompletterande markarbeten, lägga färdigt gräs på fairway, så ruffar samt iordningsställa bunkrar. Vi arbetar med en slutgiltig lösning för teer och vägar runt Torget.

Vi kommer fortsätta, enligt banutvecklingsplanen, med att renovera bunkrar och teer samt arbeta med dränering. I enlighet med beslut på höstmötet kommer en åtgärdsplan för korthålsbanan att tas fram och även en plan för finansiering av vägförbättringar på stora banan. Dammarna på hål 17 kommer förhoppningsvis att renoveras. Det intensiva regnandet sätter käppar i hjulen och vi hoppas på en tid med mindre vattenflöden samt frost så att vi kan köra med grävare.Vi hälsar Lars Dahlberg välkommen som ny banarbetare från 1 januari. Lars har redan arbetat en säsong hos oss, men börjar nu på heltid.

Under vintern/våren 2021 kommer det byggas två padelbanor vid nuvarande husbilparkering. Byggnation och drift kommer ske genom en extern entreprenör. Klubben får ekonomisk ersättning och golfklubbens medlemmar får rabatt vid spel. Tre nya husbilsplatser kommer iordningställas på ordinarie parkering. Vi kommer också att hänvisa husvagnar och husbilar till Anfasteröd Camping

Ta tillfället i akt att träna i vårt fina Aktivitetshus. Vår pro Stefan kommer med trevliga träningspaket efter nyår.

Avslutar med en bild på vår nya utgång från hål 18 och nya muren med integrerad tvättstation. Det blir en fin avslutning på rundan.

Styrelsen vill önska alla medlemmar en God Jul och Ett Gott Nytt år!

För styrelsen

Axel Wallström