Årets Parasportprofil i Uddevalla!

STORT GRATTIS TILL EN VÄRDIG VINNARE. Mathias Eriksson utsågs till Årets Parasportprofil i samband med Uddevalla Idrottsgala! På bilden tillsammans med en stolt Stellan Ström, ordf i handigolfkommittén på Lyckorna GK. En perfekt boost inför våren då klubben med hjälp av Mathias och Stellan startar ett nytt projekt för att rekrytera fler funktionshindrade till golfen!

Ambassadör för Lyckorna GK

Mathias Eriksson är handigolfare och medlem på klubben. Tillsammans med Stellan Ström ska Mathias under våren jobba utåtriktat med att informera om vilka möjligheter det finns att spela och träna golf på Lyckorna. Målsättningen är att få många fler funktionshindrade att pröva på golf och till en början kommer Mathias tillsammans med våra tränare ordna prova-på-aktiviteter. För de som vill fortsätta ska det sedan finnas möjligheter till aktiviteter året runt! Läs mer om Mathias bakgrund via länken nedan!

Allt är möjligt!

Hej!

Heter Mathias Eriksson, är 22 år och vill berätta lite om mig.

År 2000 när jag var 5 år fick jag hjärnblödning. Jag var väldigt sjuk och låg på sjukhus i 9 månader. Doktorn visste inte om jag skulle överleva. Min hjärnblödning har påverkat mig jättemycket.

Jag var nära att sitta i rullstol hela mitt liv. Doktorn räddade mitt liv. Jag blev förlamad i vänster ben och arm. Jag haltar när jag går för jag kan inte hantera min vänsterfot på samma sätt som högerfoten. Jag kan inte gå rakt. Tack vare rehab på Bräcke tränade jag benet och balansen. Jag började göra olika hinderbanor och nu kan jag gå igen. Armen tränade jag för att ta olika saker men jag kan inte röra mina fingrar så jag använder min arm till stöd.

Jag gick på Hovhultskolan i Uddevalla, I klassen hade vi elevens val, då valde jag golf.

Vi åkte till varvet där den gamla Golfhallen ligger, där träffade jag min blivande tränare Stellan Ström. När jag var 8 år fick han mig att börja med golf.

Jag hade inte bra balans i början, men tack vare golfen så fick jag den balans jag har idag.

Jag spelar golf med en arm, och jag spelar lika bra golf med en arm som dom med två armar.

2014 var första gången jag gick till b-final på Halmstad Södra. 2015 blev jag inbjuden första gången att tävla i TCG Golf Masters tournament special Olympics i Kina. Andra gången var 2017. 2016 vann jag b-finalen i Lundsbrunn. Och 2017 vann jag b-finalen igen på Kallfors.

Genom åren har jag utväcklats så mycket att jag har sänkt mig från 36,0 till 23,3 som jag har idag. Med min envishet har jag bestämt mig att inom fem år vara singelhandikappare.

Jag är så stolt över mig själv, att jag har blivit så bra, och att golfen genom åren påverkat mig jättemycket, för det är golfen jag älskar mest av allt. Golfen betyder allt i mitt liv. Är så glad att jag började med min golf.

Nu är jag inte ledsen för det jag inte kan göra, jag är glad för det jag kan göra.

Har som funktionshindrad fått chansen att gå en utbildning ”golf för unga ledare” i Svenska Golfförbundets regi. Tanken är att jag ska inspirera, visa hur man slår en golfboll i olika lägen och kanske få dig att börja med golf!

För att kunna göra detta måste jag ha någon som skulle vilja komma ut till Lyckornas Golfklubb och prova på.

Vill du komma ut och prova på? Du får låna klubbor, bag och bollar och det är alldeles gratis

Vi övar först på övningsområdet och sen spelar vi en golfrunda på vår korthålsbana.

Har du ledsagare, assistent eller anhörig har dom möjlighet att öva och träna precis som du.

Hör av dig till min tränare Stellan Ström 0705 81 30 64 stellan.golf@tele2.se.

Hoppas att vi ses!