Mycket glädje när aktivitetsdag för funktionsnedsatta arrangerades

Uddevalla Open Parasports aktivitetsdagar, är träffar som initierats för att personer med funktionsnedsättning ska få prova på olika sporter tillsammans med ledare/ledsagare. Att delta i aktivitetsdagen är en naturlig del i Lyckornas Golfklubbs satsning på Handigolf. Tidigare i år blev Lyckorna GK medlemmar i föreningen Uddevalla Open Parasport.

Applåder och beundrande hurrarop hörs när Mathias Eriksson drar iväg en drive inför trettiotalet ungdomar på aktivitetsdagen för Uddevalla Open Parasport. Mathias, som fick en hjärnblödning som barn och skadade bl a vänster arm och ben, lärde sig ändå spela golf. Med suverän balans och stabilitet vrider han upp och låter sen höger handled snärta till vid tillslaget.

- Jag har nått mitt eget mål för i år, berättar en glad och stolt Mathias, jag har gått ner till 18 i hcp! Den enda lättnaden jag får på grund av mitt handicap är att jag får köra golfbil när jag spelar.

- Jag kan inte springa, hoppa och skutta som andra barn och ungdomar, men golfen blev en möjlighet att ändå få vara med.

Mathias har, som förste funktionshindrade ungdomen gått SGF:s kurs för Unga ledare och till våren ska han och klubben lägga upp en plan för satsningen på Handigolf.

Med sin bakgrund blir Mathias en suverän förebild för ungdomarna som kom från hela Uddevalla kommun för att pröva på golf under aktivitetsdagen. På drivingrangen, korthålsbanan, puttinggreenen och inne i aktivitetshuset vimlade det av ungdomar, några ledsagare och fullt med ideella från klubben. Alla får låna klubbor, bagar och bollar av klubben.

Under hösten har Mathias och klubbens tränare Stefan Bjurhoff tränat en grupp och till våren hoppas de på att ordna en grönakortetkurs för nybörjare med funktionsnedsättning.

Det är satsningen på Handigolf som också medfört att klubben byggt nya tees på korthålsbanan, så hålen kan bli ännu kortare för dem som behöver det.

- Det är otroligt roligt och meningsfullt, menar både Stefan Bjurhoff och Ulla Söderberg, styrelseledamot med ett särskilt ansvar för handigolfen. Vi möts av så mycken glädje från dem som deltar. Golfen som sport är extra lämpad för detta, med handicapsystemet som gör det möjligt för alla att spela med alla!