Reseberättelse från Korineum Golf Resort

1-8 april 2018 tog Stefan och Axel med sig 14 medlemmar till Cypern och Korineum Golf Resort. Nedan följer en reseberättelse författad av Katarina Almström som var en av medlemmarna som deltog på resan. Längst ner på sidan finns även ett bildspel från resan!

1 april.

Då är vi på väg. Mot Landvetter för incheckning. Väl på flyget så spritter förväntansfull spännig i många av oss. Vi åker med Turkish Airlines och efter några timmar ska vi strax gå ner för landning i Istanbul för byte av flyg vidare mot Cypern. Efter att i högtalaren fått veta att vi har cirka 10 minuter kvar så inser vi efter en stund att nu har vi 25 minuter kvar. På kartan i våra tv-skärmar ser vi att vi cirklar flera varv ovanför Istanbul innan vi äntligen landar.

Flygbytet går dock smidigt och en dryg timme senare landar vi. Nu är det mörkt men varmt. Leifs väska har fått vingar och dyker inte upp så vi lämnar flygplatsen cirka två timmar senare än beräknat. Bussresan tar en timme och så dyker då Korineum Golf Resort upp. Vi märker våra väskor och golfbagar med vårt rumsnummer så bärs de ner till rummen i husen bredvid. (Ja, alla då utom Leif som bara märker sin golfbag). Undrar vad han ska spela i för kläder imorgon?

Jättegod buffé och alla sig ordentligt mätta. Axel får nytt namn och kallas nu för Alex och Axel om vartannat.

2 april.

När Leif öppnar dörren står väskan utanför. Allt frid och fröjd. Efter frukost vankas två timmars träning. Stefan och Axel-Alex har förberett för range, bunker, putt, chip och pitch. Alla filmas och får sedan se sin sving i slow-motion. En del glada tillrop när svingen ser riktigt bra ut. Jaha, ja. Det var visst bara baksvingen som såg bra ut. Tack för den du Stefan.

Efter lunch, där vi beställde varsin club sandwich, så tar första dagens tävling vid. Vi är nog lite ringrostiga men vad gör det när temperaturen är 26 grader och solen strålar ikapp med deltagarna. Banan är fantastisk men väldigt kuperad. Ett par av oss har golfbil men de flesta stretar på gåendes. På kvällen är det åter en supergod buffé och det finns så mycket att välja på så ingen blir besviken.

3 april.

Ytterligare två timmars träning och när vi står på rangen hör vi bomber falla på andra sidan havet. Vi ser också ett militärflygplan och då inser vi att vi inte är så långt ifrån Syrien. Ingen verkar dock reagera så vi svingar vidare. Sen vankas lunchen men nu delar vi på en club sandwich för portionerna är jättestora. Tävling tar vid och nu är det ytterligare någon golfbil med i gänget. Samling på terrassen efteråt för att gemensamt svalka ner oss. Inser att vi inte kan streama c-more och golftävlingen Masters då vi befinner oss utomlands. Axel-Alex finner dock lösningen och hjälper oss att ladda ner en app som lurar systemet och hux flux befinner vi oss i Stockholm. Nu kan vi se golfen. En del avslutar kvällen med att svinga sina lurviga till livemusik på hotellet.

4 april.

Två timmar träning. Lunch med delad club sandwich. Tävlar men nu är vi ännu fler som åker bil. Många har ont i fötterna och sulor och skor lånas ut bland deltagarna. Bent-Ove och Kurt får nya namn. Nu är det Bengan Bus och Kurre Krus som gäller. Återigen fantastiskt god mat. Hem och streamar korthålstävlingen på Master.

5 april.

Golffri dag. Några av oss åker till Kyrenia för shopping och sightseeing. Väl tillbaka på resorten tillbringas eftermiddagen med att slappa vid poolen. Läser en bra bok. ”En broder att dö för”. Fristående fortsättning på ”Björndansen”. Rekommenderas. Middag med ett och annat uppdaterat resultat från Masters. Stensson inne på -3. Ett quiz om påsken delas ut. Ska vara inne i morgon bitti. Ingen får googla.

6 april.

Morgon inleds med gofrukost. Sen blir det två timmar träning på rangen. Vid lunch presenteras quiz-vinnaren. Vinnare är Janne med åtta rätt av tio möjliga. Ut på banan för tävling. Vi spelar scramble. Stefan och Axel åker runt på banan för att hjälpa oss. De har även fullt sjå med att få våra fyra bollar att gå igenom en fem-mannaboll som blockerar. Det visar sig att det är Rumäniens före detta premiärminister som är ute och provar sin sving. Tilläggas kan att det bara är en av livvakterna som är golfkunnig så han far som en yr höna och instruerar alla medspelare. Trots att de bokat ALLA tider i en hel timme före oss så håller de inte undan. Avslut på kvällen med buffé som vanligt.

7 april.

Morgonträning med uppsatta stationer dr vi under föregående dag fått önska vad vi vill träna på. Det blir puttning, chip och pitch, inspel över hinder och slag på rangen. Efter lunchen åter ut på banan. MÅNGA golfbilar nu. Veckans singeltävling är på gång. HJÄLP!!!. Nu är premiärministern åter ute på banan. Dock ligger han fem hål före så vi kanske klarar oss. Gemensamt inköpta presenter överlämnas vid middagen till Stefan och Axel. Kepsar med Korineum-logga. Vi vill ju inte att de ska glömma oss och önskar se kepsarna på deras huvuden åtminstone någon gång i sommar. Det framkommer att Bengan Bus är en rackare på att berätta historier. Skratten ekar runt bordet. Vinnaren i dagens tävling presenteras. Henry trea, Leif tvåa och Olle etta. Grattis till alla. Tidigt sänggående då vi åker klockan sex.

8 april.

Tidig avresa med buss. Nu inser vi hur läskig vägen till flygplatsen är. Det är väldigt kuperat och vägräckenas höjd är inte med svenska mått mätt. Efter att ha fått scanna allt bagage en gång, scanna allt handbagage två gånger och visat passen tre gånger så är vi äntligen på väg. Vid mellanlandning i Istanbul fastnar Leif i kontroll och blir totalscannad. Ser lite rymdaktigt ut. Vi når Landvetter och kliver ur planet till 16 grader och sol. När vi lämnade Sverige var det 2 grader varmt. Temperaturen på Cypern har pendlat mellan 26 och 30 grader med sol hela veckan. Vi har verkligen fått valuta för pengarna.

Vi öser lovord över Stefan och Axel som har lagt upp en fantastisk träningsvecka för oss, med varierade tävlingar de olika dagarna i olika konstellationer. Vi tackar för denna resa och hoppas på fler.

Tusen kramar från Ulla, Janne, Lena, Olle, Lotta, Pelle, Ann, Leif, Bengt-Ove, Kurt, Henry, Britten, Katarina, Tommy, Stefan och Axel.

Vid pennan Katarina