Juniorträning och träningsgrupper

Vi har juniorträning i ett antal grupper, allt efter ålder och intresse. Alla juniormedlemmar i Lyckorna GK är välkomna att delta i juniorträningen och andra aktiviteter som arrangeras. Träningstiderna samt schema för respektive grupp anges nedan. Gruppträningarna startar för de flesta grupper upp första veckan i maj och pågår till sista veckan i september. Alla grupper har sommaruppehåll vecka 28 till och med vecka 31.

Träningsprogram säsongen 2018

Tävlingsgruppen – Träna för att tävla

Tränare: Stefan Bjurhoff, Axel Eek Hassring, Fredrik Samuelsson och Hans Johansson

Ledare: Anders Linder och Janne Andreasson

Mentorer: Lyckorna Elitlag

Träningstider: Måndagar klockan 17:30 till 19:30 (första tillfället 16/4). Övning att genomföra på egen hand på torsdagar kl. 17.00 (hämta övning i shopen). Individuell träning planeras tillsammans med tränarna. (sommaruppehåll vecka 28, 9/7 till och med vecka 31, 5/8).

Avgift: 1500:- (utöver medlemsavgift).

____________________________________________________________________________________________

Måndag 7/5 Tränare: Stefan

Drivingrange + puttinggreen

Torsdag 10/5

Egen övning (kom in i shopen och hämta övning. Detta gäller alla kommande torsdagar)

Måndag 14/5 Tränare: Stefan

Övningshålet

Torsdag 17/5

Måndag 21/5 Tränare: Axel

Spelövning 18-hålsbanan. Tider bokade kl. 17.42, 17.51 och 18.00

Torsdag 24/5

Måndag 28/5 Tränare: Fredrik

Drivingrange

Torsdag 31/5

Egen övning

Organisation och innehåll, läs mer här!

Länk till Svenskalagsidan

Golfungdomar 12-21 år - Golf för livet

Mål: Fokus på spel och gemenskap. Golf är ett spel för livet, för hälsan och kamratskapet. Sträva efter att få många juniorer i gruppen att spela juniorklubbtävlingar och blir aktiva i golfklubben. Träning med pro en gång i veckan.

Avgift: 300:- (utöver medlemsavgift).

Tränare: Stefan Bjurhoff, Axel Eek-Hassring och Fredrik Samuelsson.

Ledare: Anders Brandt, Kristina Geers, Pär Andersson och Lina Ringmark.

Träningstid: Onsdagar kl. 18.30-20.00, samling på angiven plats (se schema nedan). Sommaruppehåll vecka 28, 9/7 till och med vecka 31, 5/8.

Onsdag 9/5 / Tränare: Axel / Plats :Drivingrange + korthålsbanan

Slagträning drivingrange 30 min (grepp/uppställning). Spel korthålsbanan 60 min, parspel två o två. Scramble, välj minst 2 utslag var.

Onsdag 16/5 / Tränare: Axel / Plats: Övningshålet + 18-hålsbanan

Genomgång grunder chip/putt + övningar 45 min på övningshålet. Spel bästboll på banan från hål 10 alt hål 1.

Onsdag 23/5 / Tränare: Stefan / Plats: Drivingrange + korthålsbanan

Koll av grunder/svingar på drivingrange 20-25 min. Spel på korthålsbanan, superbästboll. Varje spelare tar med sig max 3 klubbor.

Onsdag 30/5 / Tränare: Stefan / Plats: Övningshålet

Genomgång närspelsslag, vad skall vi tänka på vid olika slag/lägen, 30 min. Träningen utgår från övningen 8-bollstestet.

Läger på Holma GK: 12-13 maj kör vi ett läger med övernattning på Holma golfklubb. Kallelse kommer senare!

Länk till Svenskalagsidan.

Yngre juniorer - Lära att spela (fyra grupper)

Mål: Att alla ska nå klubb-hcp och de allra flesta även nå officiell hcp. Att alla vill gå vidare till nästa nivå när de fyller 12. Vi ska få våra juniorer att uppskatta spelet och träningarna genom roliga övningar/spel med viss fokus på teknik och fasta ramar. Inspirera till spel och lättsam träning på egen hand utöver gruppträningen. Vi jobbar med bland annat Golfäventyret som redskap! Träning med pro en gång i veckan.

Avgift: 250:- (utöver medlemsavgift)

Flickor 9-11 år

Ledare: Ann Gisaeus och Martin Östemar

Träningstid: Torsdagar 17:30 till 19:00. Första tillfället 3/5 (sommaruppehåll vecka 28, 9/7 till och med vecka 31, 5/8). Söndagar kl. 15.30-16.00 går vi ut och spelar på stora banan, alla som vill är välkomna! Samling senast kl. 15.15 vid shopen.

Pojkar födda 9-11 år

Ledare: Johan Krylberg och John-Erik Kammonen

Träningstid: Torsdagar 18:30 till 20:00. Första tillfället 3/5 (sommaruppehåll vecka 28, 9/7 till och med vecka 31, 5/8). Söndagar kl. 15.30-16.00 går vi ut och spelar på stora banan, alla som vill är välkomna! Samling senast kl. 15.15 vid shopen.

Observera att schemat gäller för båda grupperna 9-11 år (samling på angiven plats)

Torsdag 10/5 / Tränare: Stefan / Plats: Drivingrange + korthålsbanan

Slagträning drivingrange, koll av grunder och svingar.

Scrambletävling på korthålsbanan, lagindelning beroende på antal juniorer.

Torsdag 17/5 / Tränare: Fredrik / Plats: Övningshålet

Puttövning 1-4 (Level 2 50-banan). Chipövning 5-7 (Level 2 50-banan). Spel 50-banan, notera resultaten.

Torsdag 24/5 / Tränare: Fredrik / Korthålsbanan

Uppvärmning drivingrange 10-15 min, Fredrik kollar grepp ooch uppställning. Spel korthålsbanan, superbästboll i lag.

Torsdag 31/5 / Tränare: Stefan / Övningshålet

Närspelsstationer bunker, pitch och chip. Vi avslutar dagens pass med rolig tävling!

Minijuniorer 7-8 år – Roliga grunder

Mål: Golf är kul, mycket lekar men även spel där man räknar slagen ex. vis på korthålsbanan. Vi jobbar med Golfäventyret som redskap!

Avgift: Ingen avgift utöver medlemsavgift.

Träningstid: Tisdagar 18:00 till 19:00. Första tillfället tisdag 8/5 (sommaruppehåll vecka 28, 9/7 till och med vecka 31, 5/8).

Ledare:  Hannes Pettersson, Oliver Amnefjord, Ida Linder och William Ringmark.

Tisdag 8/5 Övningshålet

Tisdag 15/5 Drivingrange/korthålsbanan

Tisdag 22/5 Drivingrange/korthålsbanan

Tisdag 29/5 Övningshålet

Golfkul 5-6 år - Aktiv start

Mål: Golf är kul, mycket lek och fokus på säkerhet.

Obs! Föräldranärvaro är obligatorisk pga säkerhet

Avgift: Medlems- och träningsavgift 350:- per säsong

Träningstid: Torsdagar fr o m 17/5 kl. 17.30-18.30 (sommaruppehåll vecka 28, 9/7 till och med vecka 31, 5/8).

Ledare: Therese Olsson, Natalie Månskär, Ann-Sofie Andersson och Carl Wallström.