Juniorträning och träningsgrupper

Vi har juniorträning i ett antal grupper, allt efter ålder och intresse. Alla juniormedlemmar i Lyckorna GK är välkomna att delta i juniorträningen och andra aktiviteter som arrangeras. Träningstiderna samt schema för respektive grupp anges nedan. Gruppträningarna startar för de flesta grupper upp första veckan i maj och pågår till sista veckan i september. Alla grupper har sommaruppehåll vecka 28 till och med vecka 31.

Träningsprogram säsongen 2018

Tävlingsgruppen – Träna för att tävla

Tränare: Stefan Bjurhoff, Axel Eek Hassring, Fredrik Samuelsson och Hans Johansson

Ledare: Anders Linder och Janne Andreasson

Mentorer: Lyckorna Elitlag

Träningstider: Måndagar klockan 17:30 till 19:30 (första tillfället 16/4). Övning att genomföra på egen hand på torsdagar kl. 17.00 (hämta övning i shopen). Individuell träning planeras tillsammans med tränarna. (sommaruppehåll vecka 28, 9/7 till och med vecka 31, 5/8).

Avgift: 1500:- (utöver medlemsavgift).

____________________________________________________________________________________________

Måndag 4/6 Tränare: Stefan

Puttövningar (green vid 1:a tee)

Torsdag 7/6

Egen övning (kom in i shopen och hämta övning. Detta gäller alla kommande torsdagar)

Måndag 11/6 Tränare: Stefan

Rangeträning/närspel korthålsbanan

Torsdag 14/6

Måndag 18/6 Tränare: Stefan

Pitchträning övningshålet

Torsdag 21/6

Måndag 25/6 Tränare: Stefan

Spelträning korthålsbanan

Torsdag 28/6

Måndag 2/7

Drivingrange/KB

Torsdag 5/7

Egen övning

Organisation och innehåll, läs mer här!

Länk till Svenskalagsidan

Golfungdomar 12-21 år - Golf för livet

Mål: Fokus på spel och gemenskap. Golf är ett spel för livet, för hälsan och kamratskapet. Sträva efter att få många juniorer i gruppen att spela juniorklubbtävlingar och blir aktiva i golfklubben. Träning med pro en gång i veckan.

Avgift: 300:- (utöver medlemsavgift).

Tränare: Stefan Bjurhoff, Axel Eek-Hassring och Fredrik Samuelsson.

Ledare: Anders Brandt, Pär Andersson och Lina Ringmark.

Träningstid: Onsdagar kl. 18.30-20.00, samling på angiven plats (se schema nedan). Sommaruppehåll vecka 28, 9/7 till och med vecka 31, 5/8.

Onsdag 6/6

Nationaldagen OBS! Ingen träning denna dag

Onsdag 13/6 / Tränare: Axel / Plats: Drivingrange/KB

Genomgång grunder och slag med träklubbor/järnklubbor. Spel korthålsbanan 5 hål

Onsdag 20/6 / Tränare: Stefan / Plats: Övningshålet

Närspelsträning med övningar

Onsdag 27/6 / Tränare: Axel / Plats: Korthålsbanan

Scramble i lag

Onsdag 4/7 / Tränare: Stefan / Plats: Drivingrange/KB

Yngre juniorer - Lära att spela

Mål: Att alla ska nå klubb-hcp och de allra flesta även nå officiell hcp. Att alla vill gå vidare till nästa nivå när de fyller 12. Vi ska få våra juniorer att uppskatta spelet och träningarna genom roliga övningar/spel med viss fokus på teknik och fasta ramar. Inspirera till spel och lättsam träning på egen hand utöver gruppträningen. Vi jobbar med bland annat Golfäventyret som redskap! Träning med pro en gång i veckan.

Avgift: 250:- (utöver medlemsavgift)

Flickor 9-11 år

Ledare: Ann Gisaeus och Martin Östemar

Träningstid: Torsdagar 17:30 till 19:00. Sommaruppehåll vecka 28, 9/7 till och med vecka 31, 5/8. Söndagar kl. 15.30-16.00 går vi ut och spelar på stora banan, alla som vill är välkomna! Samling senast kl. 15.15 vid shopen.

Pojkar födda 9-11 år

Ledare: Johan Krylberg och John-Erik Kammonen

Träningstid: Torsdagar 18:30 till 20:00. Sommaruppehåll vecka 28, 9/7 till och med vecka 31, 5/8. Söndagar kl. 15.30-16.00 går vi ut och spelar på stora banan, alla som vill är välkomna! Samling senast kl. 15.15 vid shopen.

Observera att schemat gäller för båda grupperna 9-11 år (samling på angiven plats)

Torsdag 7/6 / Tränare: Axel / Plats: Korthålsbanan

Spel 9 hål 100-banan. Mål: klara av att gå på 45 slag eller bättre!

Torsdag 14/6 / Tränare: Fredrik / Plats: Övningshålet

Putt/chip/lobb/wedge Level 2 i Golfäventyret (sid 21). Hur många övningar klarar ni av?

Torsdag 21/6

OBS! Denna vecka är det sommarläger och INGEN TRÄNING

Torsdag 28/6 / Tränare: Axel / Övningshålet

Putt och chipövningar. Luffarschack, slå mot ringar, över hinder.

Torsdag 5/7 / Tränare: Fredrik / Övningshålet

Minijuniorer 7-8 år – Roliga grunder

Mål: Golf är kul, mycket lekar men även spel där man räknar slagen ex. vis på korthålsbanan. Vi jobbar med Golfäventyret som redskap!

Avgift: Ingen avgift utöver medlemsavgift.

Träningstid: Tisdagar 18:00 till 19:00. Sommaruppehåll vecka 28, 9/7 till och med vecka 31, 5/8.

Ledare:  Hannes Pettersson, Oliver Amnefjord, Ida Linder och William Ringmark.

Tisdag 5/6 Drivingrange/korthålsbanan

Tisdag 12/6 Övningshålet

Tisdag 19/6 OBS! Sommarläger INGEN TRÄNING

Tisdag 26/6 Drivingrange/korthålsbanan

Tisdag 3/7 Övningshålet

Golfkul 5-6 år - Aktiv start

Mål: Golf är kul, mycket lek och fokus på säkerhet.

Obs! Föräldranärvaro är obligatorisk pga säkerhet

Avgift: Medlems- och träningsavgift 350:- per säsong

Träningstid: Torsdagar fr o m 17/5 kl. 17.30-18.30 (sommaruppehåll vecka 28, 9/7 till och med vecka 31, 5/8).

Ledare: Therese Olsson, Natalie Månskär, Ann-Sofie Andersson och Carl Wallström.