Handigolf

Lyckorna GK arrangerar träningar och aktiviteter inom HandiGolf! Givetvis är föräldrar och anhöriga välkomna att prova på golf, alla får låna klubbor, bag och bollar i samband med våra aktiviteter. Mathias är ansvarig för Handigolfen på klubben och han tar även hand om grupper som vill komma och prova på golf! Tycker du det verkar intressant kontakta Mathias på mathe@live.se för mer information. Alternativt ta kontakt med klubben på info@lyckornagk.se / 0522-20176.

Aktiviteter på klubben

Vintern 2018/2019

Under vintern kör vi träningar varje onsdag klockan 17:00. Samling i Aktivitetshuset!

Mathias - en riktig förebild!

2018 blev Mathias Eriksson, Lyckorna GK, utsedd till årets Parasportprofil i Uddevalla! Läs om Mathias fantastiska resa i PDF-filen nedan...

Aktiviteter tillsammans med Uddevalla Open Parasport

Uddevalla Open Parasport, är en dag som initierats för att personer med funktionsnedsättning ska få prova på olika sporter tillsammans med ledare/ledsagare. Att delta i aktivitetsdagen är en naturlig del i Lyckornas Golfklubbs satsning på Handigolf.

Applåder och beundrande hurrarop hörs när Mathias Eriksson drar iväg en drive inför trettiotalet ungdomar på aktivitetsdagen för Uddevalla Open Parasport. Mathias, som fick en hjärnblödning som barn och skadade bl a vänster arm och ben, lärde sig ändå spela golf. Med suverän balans och stabilitet vrider han upp och låter sen höger handled snärta till vid tillslaget.

- Jag har nått mitt eget mål för i år, berättar en glad och stolt Mathias, jag har gått ner till 18 i hcp! Den enda lättnaden jag får på grund av mitt handicap är att jag får köra golfbil när jag spelar.

- Jag kan inte springa, hoppa och skutta som andra barn och ungdomar, men golfen blev en möjlighet att ändå få vara med. Mathias har, som förste funktionshindrade ungdomen gått SGF:s kurs för Unga ledare och till våren ska han och klubben lägga upp en plan för satsningen på Handigolf.

Med sin bakgrund blir Mathias en suverän förebild för ungdomarna som kom från hela Uddevalla kommun för att pröva på golf under aktivitetsdagen. På drivingrangen, korthålsbanan, puttinggreenen och inne i aktivitetshuset vimlade det av ungdomar, några ledsagare och fullt med ideella från klubben. Alla får låna klubbor, bagar och bollar av klubben.

Under hösten har Mathias och klubbens tränare Stefan Bjurhoff tränat en grupp och till våren hoppas de på att ordna en grönakortetkurs för nybörjare med funktionsnedsättning. Det är satsningen på Handigolf som också medfört att klubben byggt nya tees på korthålsbanan, så hålen kan bli ännu kortare för dem som behöver det.

- Det är otroligt roligt och meningsfullt, menar både Stefan Bjurhoff och Ulla Söderberg, styrelseledamot med ett särskilt ansvar för handigolfen. Vi möts av så mycken glädje från dem som deltar. Golfen som sport är extra lämpad för detta, med handicapsystemet som gör det möjligt för alla att spela med alla!

Sammanfattning av 2017

- Mathias har gått Unga ledare kurs på SGF i Stockholm
- Johan har fått licens för nästa års Nationella Handitour
- Träningar har hållits varje onsdag under hela säsongen, 3-4 deltagare per gång
- Önskvärt att klubbens hemsida var mer uppdaterad ang Handigolf
- Stellan har föreslagit till styrelsen om iordningställande av en fast 30/50/100-bana. Klubben har under året byggt en 100-bana med nya tees på korthålsbanan. Länsförsäkringar har gått in som sponsor. Ingen plats har funnits för att kunna sätta upp en permanent 30 eller 50-bana.